Peking erbjuder hjälp för att hantera hälsokris

- May 11, 2020-

medical supplies

Ett särskilt uppdrag med medicinska experter från Kina har anlänt till Moskva på inbjudan av den ryska regeringen.

Gruppen på tio medlemmar, inklusive epidemiologer från det kinesiska centret för sjukdomskontroll och förebyggande, och från sjukhus och medicinska institut i Heilongjiang-provinsen, anlände på lördagen.

Gruppen höll en videokonferens på söndag med kinesiska studenter, företrädare för kinesiska företag i Moskva, lärare från Confucius-institut i lokala universitet och en kinesisk affärsman som hade nära kontakt med en bekräftad COVID-19-patient.

Experterna kommer att besöka sjukhus i Moskva, inklusive det viktigaste coronavirussjukhuset, Kommunarka, och några oavslutade sjukhus i staden, säger Hao Huilong, expertgruppsledaren.

Hao, som också är vice ordförande för Heilongjiang provinskommitté för det kinesiska folket 0010010 # 39; s politiska konsultkonferens, sa att experterna hoppas att deras besök kommer att bidra till att förbättra situationen med COVID-19 i Ryssland .

Ryssland 0010010 # 39; antalet bekräftade COVID-fall överträffade 15, 770 på söndagen, 2, 186 mer än på lördagen. Det rapporterades vara 1, 291 återhämtningar och 1 30 dödsfall.

Under tiden började tio kinesiska experter sin första arbetsdag i Nur-Sultan, Kazakstan, på fredag ​​och delade expertis med sin kazakiska kollega om hur man kan förhindra COVID-19 spridning.

Gruppen 0010010 # 39; schemalagda 15-dagars besökte startade vid Kazakstans nationella folkhälsocenter, som samlar in information om COVID-19 i landet.

Efter att ha hört talas om åtgärder som vidtagits för att bekämpa sjukdomen i Kazakstan höll experterna en konferens med kazakiska läkare över hela landet, och kinesiska läkare hyllade kazakiska ansträngningar.

0010010 quot; Under vår vistelse blev det tydligt att arbetet med att innehålla coronavirus i Nur-Sultan, där en karantän observeras, är väl gjort, 0010010 quot; sa Lu Xiaobo, en läkare för infektionssjukdomar.

0010010 quot; Alla bär en ansiktsmask. 0010010 quot;

Senare var det ett online-möte med den kazakiska hälsoministeren, Yelzhan Birtanov.

Begränsningar som införts sedan mitten av mars hade lett till en långsammare ökning av ärenden i Nur-Sultan och Almaty, sade Birtanov. Infektioner i andra regioner hade dock ökat snabbt, vilket fick regeringen att förlänga en nödsituation till slutet av denna månad.

De kinesiska experterna 0010010 # 39; besöket är resultatet av ett snabbt beslut av ledarna i de två länderna, sade Birtanov.

Hjälp från ett brett sortiment

Kinesiska individer och organisationer världen över fortsätter att bidra med att bekämpa pandemin.

Under de senaste dagarna har Bank of China USA donerat hundratusentals kirurgiska masker och handskar till hälso- och sjukvårdspersonal, frontlinjespersoner och andra personer i viktiga tjänster i New York.

Donationen av 120, 000 kirurgiska masker och 12, 000 kirurgiska handskar i den inledande fasen är nära avslutad, syftet är att lindra bristen på personlig skyddsutrustning, säger Catherine Feng, senior vice president i Bank of China 0010010 # 39; s New York-filial.

En sändning av 11 ton medicinska leveranser relaterade till CVID-19 anlände till Mexiko från Kina sent på fredagen, sade mexikanska myndigheter.

Mexiko 0010010 # 39; s utrikesminister, Marcelo Ebrard, sade att ett Aeromexico Boeing 787-8-flygplan hade transporterat sändningen, inklusive 1. 9 miljoner ansiktsmasker och { {5}}, 000 kirurgiska masker.

0010010 quot; Utrustningen kommer att distribueras under kommande helg, 0010010 quot; Sa Ebrard.

Det var den andra flygningen med medicinska leveranser från Kina till Mexiko.

Överföringar av medicinska förnödenheter från Kina väntas komma mellan två och fyra gånger i veckan, för totalt 20 transporter, sade den mexikanska regeringen.

Sex kondensatorer av olika modeller och 58, 000 medicinska masker som donerats av Kina anlände till Bosnien och Hercegovina på fredag, sa den kinesiska ambassaden i Sarajevo.

Kinesiska lokala myndigheter, civilsamhället och företag förbereder också materiellt stöd till Bosnien och Hercegovina och tittar på sätt att få varorna till sin destination, sade ambassaden.


Ett par:Kinas maskproduktion mitt i COVID-19 indikerar stark tillverkningskapacitet Nästa:Kinesiska företaget hjälper sydafrikanska maskmakare att öka produktionen