Kina donerar medicinska leveranser för att bekämpa COVID-19 i södra Sudan

- Jun 18, 2020-

JUBA, 11 juni (Xinhua) - Den kinesiska regeringen levererade på torsdag medicinska förnödenheter till Sydsudan för att hjälpa det östafrikanska landet att hantera COVID-19-pandemin.

NEW

Den medicinska hjälpen inkluderade 5 000 skyddsdräkter, 15 000 ansiktsmasker, 100 000 kirurgiska masker, 5 000 skyddsglasögon, 5 000 handskar och 834 paket med diagnostiska kit.

Hua Ning, den kinesiska ambassadören i södra Sudan, sa att Peking kommer att fortsätta att stödja Sydsudans' s kamp mot COVID-19.

GG quot; Denna senaste donation visar den kinesiska regeringen' s och folk' s åtagande att stödja afrikanska länder' ansträngningar att innehålla COVID-19," Sa Hua.

NEW (1)

GG quot; Med gemensamma insatser från det internationella samfundet och Sydsudans regering skulle vi kunna bygga ett globalt hälsosystem för alla," sa den kinesiska sändebudet.

Mayen Dut Wol, sekreterare i utrikesministeriet i Sydsudan, uppskattade Kina för att ha stått med Sydsudan under de utmanande tiderna för COVID-19-pandemin.

GG quot; Regeringen och folket i södra Sudan är glada för det kinesiska folket och regeringen eftersom de har stått med oss ​​i alla svårigheter. Vi kommer att registrera denna donation som ett av resultaten av våra förbindelser," Sa Wol.

Jack Ma Foundation och Alibaba Foundation hade tidigare levererat tre partier antikoronavirusförsörjningar till det östafrikanska landet.


Ett par:Nej Nästa:Vaccinsökning kan ta två år