Kinesiska experter Dela COVID-19 Response Experience med Uganda, Sydsudan

- May 19, 2020-

Kinesiska medicinska experter delade med sig av sina erfarenheter av att svara på COVID-19 med sina motsvarigheter i Uganda och Sydsudan.

KAMPALA, Maj 17 (Xinhua) - Kinesiska medicinska experter på fredagen delade sina erfarenheter att svara på COVID-19-pandemin med sina motsvarigheter i Uganda och Sydsudan.

Talar på öppnandet av mötet som hölls via Webinar, Aeneas Chuma, UNAIDS regional direktör för östra och södra Afrika, sade världen är står inför en av de största utmaningarna som inte bara påverkar hälso- och sjukvårdssektorn, men skulle kunna få världen att backa med många år.

"Livet kommer att inte vara densamma igen, eftersom alla bevis hittills tyder på att viruset är här för att stanna tills vi uppnår besättningen immunitet eller hitta ett vaccin," Chuma Sade.

Han sade att epidemin inte känner några gränser och att det därför finns ett behov av global solidaritet i kampen mot den.

"Nu mer än någonsin är det viktigt att stå tillsammans och ge hjälp till varje andra, på alla nivåer. Vi måste visa vänlighet, medkänsla och empati där så är möjligt", sade han och konstaterar att det har förekommit fall av globala solidaritet där länder har tillhandahållit läkemedel, sakkunskap och resurser för att upprätthålla hälso- och sjukvården.

Chuma hyllad stöd från Jack Ma och Alibaba Foundation till många afrikanska länder som innehåller sjukdomen. Jack Ma skickade olika medicinska leveranser till Afrika för att hjälpa till att bekämpa pandemin.

Anthony Garang, tillförordnad ordförande för Sydsudans läkarförbund, beskrev möte som en unik möjlighet att lära av sina kinesiska motsvarigheter som var på COVID-19 frontlinjen i Wuhan.

"Vi hoppas att se fler av liknande initiativ komma upp under och efter COVID-19 pandemi," Garang sa.

Richard Idro, ordförande i Uganda Medical Association, sade att mötet var viktigt att lära av Kina om hur man hanterar COVID-19 pandemin.

Wu Zunyou, chef epidemiolog av Kina Center for Disease Control och Prevention (China CDC) berättade mötet att Kina genomfört strikta åtgärder för att stoppa spridningen av sjukdomen.

1 (1)


Ett par:Kinesisk militär tillhandahåller mer medicintekniska produkter för att hjälpa Laos bekämpa COVID-19 Nästa:Kinas maskproduktion mitt i COVID-19 indikerar stark tillverkningskapacitet