Kinesisk militär tillhandahåller mer medicintekniska produkter för att hjälpa Laos bekämpa COVID-19

- Jun 08, 2020-

VIENTIANE, juni 3 (Xinhua) - Den andra omgången av medicinska förnödenheter, som tillhandahålls av Kina' s ministerium för nationellt försvar till dess Laos motsvarighet för kampen mot COVID-19, överlämnades över på Wattay International Airport i Laos huvudstad Vientiane på tisdag.

new2

Chen Yongjing, den kinesiska ambassadens militära bilaga i Laos, sade vid överlämningsceremonin att Kina uppriktigt tackar Laos för sitt värdefulla stöd och hjälp i Kina' s kamp mot COVID-19.

Med den globala spridningen av COVID-19 har Chinese People' s Liberation Army (PLA) aktivt genomfört internationellt samarbete för att bekämpa viruset, sade han.

Chen noterade att i slutet av april kom ett team av medicinska experter i kinesiska armén till Laos och förde med sig den första omgången av donerade medicinska förnödenheter för att gå med i Laos' insatser i kampen mot COVID-19.

GG quot; Idag förde det kinesiska flygvapenfartyget den andra omgången av medicinska förnödenheter inklusive ventilatorer, bildskärmar och annan medicinsk hjälp för att möta Lao-arméns akuta behov," Chen sa.

GG quot; Vi tror att de två arméernas gemensamma insatser, som en viktig del av de två länderna' gemensamma ansträngningar för att bekämpa epidemin, kommer att bidra till att bygga Kina-Laos-samhället med en gemensam framtid, GG-citat; Chen lagt till.

Vongkham Phommakone, generaldirektör för Lao People's General Logistics Department' s armé, talade starkt om Kinas' s bidrag till den globala kampen mot COVID-19 och uttryckte Lao armé' hjärtligt tack till den kinesiska armén för stöd och hjälp.

new3

Laosoldater lossar medicinska förnödenheter från det kinesiska flygvapnet i Lao-huvudstaden Vientiane den juni 2, 2 020. Den andra omgången av medicinska förnödenheter, som tillhandahålls av Kina' s ministerium för nationellt försvar till dess Laos motsvarighet för kampen mot COVID-19, överlämnades i Vientiane på tisdag.

Ett par:Vaccinsökning kan ta två år Nästa:Kinesiska experter Dela COVID-19 Response Experience med Uganda, Sydsudan