Vaccinsökning kan ta två år

- May 28, 2020-

new

Kina' s generalkonsulat i norra irländska huvudstaden Belfast bjöd in en känd kinesisk medicinsk expert att dela sina tankar om COVID-19 under ett webinar på torsdag.

Zhang Wenhong, som är chef för ett medicinskt team i Shanghai som bekämpar pandemin, är populär på kinesiska sociala medieplattformar på grund av det humoristiska sättet han förklarar vetenskapliga sanningar.

GG quot; Hemligheten med att besegra det nya coronavirus är rädsla för döden, och människor som är mer rädda för att dö kan överleva denna pandemi," sa han under sessionen där han betonade vikten av att öka allmänhetens medvetenhet i kampen mot pandemin.

Cirka 200 människor deltog, inklusive anställda vid generalkonsulatet och deras familjer, medlemmar av det kinesiska samhället som bodde i Nordirland, kinesiska utländska studenter i Storbritannien och företrädare för Kinainvesterade företag i landet.

Zhang Meifang, Kina' s generalkonsul i Belfast, sade i ett tal att händelsen syftade till att hjälpa utländska kineser att bättre förstå pandemin och lindra sina oro, så att de kan skydda sig mer effektivt och anpassa sig till GG-kvoten; nya normala GG-kvoter;

Zhang Wenhong sade att när fler länder har börjat underlätta inlåningsåtgärder och återuppta företag kommer utmaningen att vara att kontrollera sjukdomen samtidigt som den ekonomiska utvecklingen upprätthålls.

GG quot; För varje person måste vi vara beredda på det, pandemin kommer att pågå i minst två år," han sa." Vi kan inte göra någonting på två år, så vi måste anpassa oss till den nya normalen och göra vad vi borde göra."

Han förklarade att viruset troligen kommer att finnas kvar för GG-quot; två år GG-quot; eftersom det kan vara hur lång tid det tar att skapa ett vaccin.

GG quot; Vacciner är det bästa sättet att äntligen lösa ihållande infektioner," han sa." I huvudsak är möjligheten att tillverka ett framgångsrikt nytt vaccin mot coronavirus högre än andra vacciner, såsom HIV-vacciner och till och med influensavacciner."

Han sa att bevisen hittills tyder på mutationsgraden för det nya coronavirus" är inte hög"

GG quot; Den nuvarande forskningshastigheten på vaccinerna är relativt nära mellan olika länder, och vaccinerna har producerat antikroppar," han sa." Men den viktigaste frågan är om dessa antikroppar kan ge ett effektivt skydd."

Vaccinprojektet vid University of Oxford kommer att påbörja fas II / III-mänskliga försök, under vilka studien kommer att utvidga åldersintervallet för personer som vaccinet bedöms i, såväl som antalet personer som deltar.

Men oro har väckts eftersom försök med vaccinet på rhesus macaque-apor inte hindrade dem att drabbas av viruset.

GG quot; Tidigast möjliga tid vi kan få ett framgångsrikt vaccin kommer att vara nästa år, från mars till juni. Om alla pågående vaccinprojekt misslyckas, måste vi vänta tills 2022," han sa.


Ett par:Kina donerar medicinska leveranser för att bekämpa COVID-19 i södra Sudan Nästa:Kinesisk militär tillhandahåller mer medicintekniska produkter för att hjälpa Laos bekämpa COVID-19